Bruine Bonen Soep Met Rode Wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 09:20
Bereidingswijze
Olie verhitten, bamigroente behalve tauge even roerbakken, Kruiden toevoegen en even mee laten bakken inclusief het spaanse pepertje. Wil je het niet zo pittig hebben laat het pepertje dan heel meebakken. Bruine bonen met sap en al bij de groente voegen. Maggiblokje, laurierblaadjes en zwarte peper toevogen. Ca. 1/3 fles rode wijn bijgieten. Scheutje Ketjap toevoegen. Schijfjes Rotterdammertje bijvoegen en zachtjes laten meesudderen. De rookworst kan in zijn geheel in de soep worden opgewarmd. Nadat de soep zachtjes heeft gesudderd even proeven of het zout genoeg is. Vlak voor het opdienen rookworst eruit halen in schijfjes snijden en aan de soep toevoegen. Als laaaste de tauge erbij doen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bruine bonensoep maar dan anders. Hoe langer je het zachtjes laat sudderen hoe lekkerder die is.
Ingrediƫnten
1 blik bruine bonen, 1 bami pakket 500 gr., rode wijn, rotterdammertje, rookworst,beetje olijfolie, kruiden(tijm, orgeano, marjoraan, roosmarijn, 2 laurierblaadjes,peper, maggiblokje,zoute ketjap
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan met dikke bodem
Leuke tips
Grof bruin brood met roomboter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124498
Homepage ID
5338
Smaak
P
Teller
1058
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rotterdammertje in schijfjes snijden, fles wijn ontkurken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
burkie