Knoflookbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 08:58
Bereidingswijze
Snijdt de stokbroden in dunne plakken maar snijdt deze niet helemaal door zodat het stokbrood aan een stuk blijft. Smeer tussen de plakken ruim de knoflookboter. Wikkel de broden in aluminium folie en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broden. Iets langer bakken dan voorgeschreven geeft een hardere korst dat lekker is in combinatie met het zachte knoflookbrood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijgerecht dat zo lekker is dat je het hoofdgerecht bijna zou vergeten
Ingrediƫnten
1 a 2 stuks voorgebakken stokbrood
boter of margarine
verse knoflook
selderie
citroen
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal, vork of klopper
Leuke tips
Eet niet te veel en zorg dat je de volgende dag geen afspraken hebt :-)

Variant: bak de stokbroden en snijdt deze over de lengte doormidden, smeer beide snijkanten met de knoflookboter en leg deze onder de gril todat de bovenkant een lekker bruine korst heeft maar let er goed op dat de knoflook niet verbrandt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124496
Homepage ID
3864
Smaak
N
Teller
994
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
boter zacht laten worden, beetje citroensap toevoegen, 3 teentjes knoflook per stokbrood uitknijpen, selderieblad heel fijn snijden en toevoegen, peper en zout toevoegen, alles goed mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
quinten