parmigiana

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/19/1999 - 08:46
Bereidingswijze
Zet grill op hoogste stand. Leg afgespoelde en drooggedepte reepjes aubergine op bakplaat, druppel er wat olie over en grilleer ze 5 min. Keer ze, druppel olie en grilleer opnieuw 5 minuten.
Snijd Mozarella in plakjes
Verwarm oven voor op 180 C.
Bedek bodem van diepe ronde ovenschaal met laag tomatensaus. Leg er wat aubergine repen op en driekwart van Mozarella, helft van Parm. Kaas en ruim peper en zout.
Voeg Basilicum toe, rest van aubergines en Mozarella, daarna rest van tomatensaus en tenslotte, rest van Parm.Kaas.
Zet 30 min in oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aubergines met kaas uit de oven
Ingrediƫnten
750 gr Augergines
zout
5 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 kg verse tomaten, ontveld en ontpit
1 tl tomatenpuree
t tl verse oregano
200 g mozarella (uitgelekt gewicht)
125 g Parmezsaanse kaas
Flinke hand Basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven Grill
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
124494
Homepage ID
7588
Smaak
P
Teller
319
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd aubergines in lengte in repen van 1 cm breed, bestrooi ze met grof zout en laat ze uitlekken(30 min)
Maak intussen tomatensaus, verhit 3 eetlepes olijfolie in pan met dikke bodem en laat ui en knoflook 20 minuten "zweten". (Heel laag vuur)
Zet vuur hoger en voeg tomaten, oregano, zout en peper toe. Laat 5 min. pruttelen en roer vaak om tomaten stuk te maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hpbos