Loempia'S Gevuld Met Gember En Mango

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 19:54
Bereidingswijze
1. Snijd het gemberbolletje ragfijn, schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
2. Smelt de boter in een lage pan, doe de gemberblokjes erin met de mangoreepjes, de suiker en het vanillemerg en laat de vruchten karameliseren. Giet de Drambuie erover en bind het vocht desgewenst met aardappelmeel dat met een beetje Drambuie of water is aangemengd. Laat deze vulling afkoelen.
3. Pureer voor de saus het papajavruchtvlees en verdun de puree naar smaak met Drambuie en citroensap; roer de suiker erdoor
4. Verhit de olie in de frituurpan tot 190 graden.
5. Verdeel de vulling over de loempiavellen en vouw ze goed dicht. Frituur ze goudbruin
6. Verdeel de loempia's op verwarmde borden, garneer ze met eetbare bloemen of muntblaadjes en bestuif ze met poedersuiker. Giet een beetje saus rondom.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 bolletje stemgember 1 rijpe mango
25 g boter 25 g suiker 1 vanillestokje (merg)
3 eetlepels Drambuie 1 theelepel aardappelmeel 250 g rijpe papaja
1 glaasje Drambuie crtroensap
25 g fijne tafelsuiker
8 loempiavelleties (toko)
plantaardige olie
eetbare bloemen (of muntblaadjes) poedersuiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124463
Homepage ID
10142
Smaak
Z
Teller
368
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker