Kaasfondue speciaal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 19:10
Bereidingswijze
Doe de gepureerde uien in een kaasfondue-pan (bv.: caquelon) en voeg de gesneden kaas, de sherry waarin de maizena is opgelost, het zout en de peper toe. Verhitten onder voortdurend roeren totdat de kaas volledig is gesmolten. De fondue daarna op de normale manier (elektrische pan, fondue-stel op basis spiritus, etc.) warm en dus gesmolten houden.
Snij ondertussen het stokbrood en leg de schijfjes plm. 5 minuten in een hete oven (210 graden; hete lucht 200 graden)(beetje bruin laten worden).
Giet m.b.v. een kleine pollepel telkenmale wat fondue over de schijfjes brood en smullen maar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke kaasfondue, mede op basis van uien. Dit is echt iets voor de genieters. Alhoewel je niet verwacht dat dit iets zou kunnen zijn, probeer het en laat je van het tegendeel overtuigen.
Voor vier personen, maar even gemakkelijk voor twee of zes te maken.
Ingrediƫnten
300 gr. uien
1/2 liter bouillon (blokje)
300 gr. Emmenthaler
300 gr. Camembert (de pays)
zout (mespuntje),
peper (versgemalen, theelepeltje)
2-3 glazen (droge) sherry
3 eierlepeltjes maizena
1 stokbrood
Hulpmiddelen & keukengerei
Caquelon of andere kaasfondue-pan.
Leuke tips
Witte wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
124460
Homepage ID
10566
Smaak
P
Teller
3240
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder de korst van zowel de Emmenthaler als de Camembert. Voor de Camembert gaat dit het makkelijkst indien je deze een half uurtje in de vriezer legt. Snij de kaas in kleine stukjes.
Laat de gesnipperde uien plm. 30 minuten in de bouillon koken (zacht vuurtje). Afgieten en pureer de uien door ze door een zeef te persen.
Los de maizena in de sherry op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huubgbi