Scrumptious Breakfast

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 15:16
Bereidingswijze
Bak 8 flensjes van het beslag. (warm houden)
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Doe port, suiker, citroensap en kaneel in steelpan en voeg de appelschijfjes toe. Voeg water toe tot appeltjes net onder staan. Breng aan de kook. Laat koken tot appels zacht zijn geworden, maar ze moeten nog niet uit elkaar vallen.
Roer voor de garnereing de boter en kaneel doorelkaar en doe het in een slagroomspuit.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na dit ontbijt gegarandeerd geen honger meer de rest van de dag. Ik heb het gegeten in Amerikaanse Bed & Breakfast.
Ingrediƫnten
Pannekoeken:
250 gr bloem, 5 dl melk, 3 eieren, theelepel bakpoeder, (ca 1 theelepel)zout, peper, kaneel. Olie of boter om in te bakken.

Fruit:
3 a 4 appels (bv goudreinet); 1 tot 2 dl rode Port; 2 eetlepels citroensap; ca 75 gr suiker; 2 tot 3 eetlepels kaneel.

Garnering:
ca 100 gr boter; 2 eetlepels kaneel; (evt kaneelstokjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
Geen bijzondere
Leuke tips
Leg per persoon 2 pannekoeken op een bord, bv half opgerold, of dubbelgevouwen. Rangschik een kwart van de apppeltjes op elk bord. Garneer met een toef kaneelboter en evt een kaneelstokje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
124432
Homepage ID
5615
Smaak
N
Teller
852
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem, het zout en het bakmeel in een kom. Maak een kuiltje. Klop de eieren los en giet ze samen met de helft van de melk in het kuiltje. Roer tot een beslag en verdun met de rest van de melk. Voeg naar smaak peper en kaneel toe. Laat beslag 20 minuten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stholder