Gebakken tonijnsteak

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 13:11
Bereidingswijze
1 Wrijf de tonijnsteak in met 1 el olijfolie en laat dit ± 15 min. intrekken.

2 Kook de aardappels en haricots verts in ruim kokend water in 4-5 min. beetgaar. Spoel de aardappels en haricots verts met koud water af en laat ze uitlekken.

3 Rasp de citroen en pers deze uit.

4 Maak een dressing van: 2 el citroenrasp, 3 el olijfolie, zout en peper.

5 Aardappels, haricots verts, tomaat en olijven mengen en dressing erdoor roeren.

6 Verhit de boter tot het schuim wegtrekt. Bak de tonijnsteak op hoog vuur in 3-4 min. bruin, tonijn halverwege keren. Bestrooi de tonijn met het zout en de peper.

7 Verdeel de salade over de borden en leg de tonijn erop. Roer de rest van het citroensap door het bakvet, even goed verwarmen en vervolgens de citroenjus over de tonijn schenken.

8 Garneer de tonijn met basilicum.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 4 verse tonijnsteaks a 150 gr.

- 4 el olijfolie

- 750 gr. vastkokende aardappels

- 300 gr. haricots verts

- wat zout

- versgemalen peper

- 1 grote citroen

- 6 kleine (tros)tomaten

- 12 zwarte olijven zonder pit

- 75 gr. boter

- 2 takjes verse basilicum


Hulpmiddelen & keukengerei
* koekenpan

* mengkom

Leuke tips
Lekker met rijst of brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124416
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
43597
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# schil de aardappels en snij deze in dunne plakjes

# snij de (tros)tomaten in reepjes en verwijder de pitjes

# snij de olijven in plakjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille