Cashewnoten Cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 10:10
Bereidingswijze
. Eieren splitsen. Dooiers met suiker, vanillesuiker, zout en amandel essence met mixer schuimig kloppen tot de luchtbellen eruit komen. Eiwitten met (schone) mixer stijf slaan (snuifje zout doet eiwitten sneller stijf worden). Schuimige dooiers mixen met gemalen bombaynoten. Stijfgeslagen eiwit daarop scheppen en maizena daarover zeven. Massa vervolgens voorzichtig doch grondig door elkaar spatelen. Tulbandvorm zorgvuldig bewerken met anti-aanbak spray. Mengsel in de vorm gieten en midden in de oven gedurende 40 minuten bakken. Na de baktijd controleren of de cake gaar is door er met een sate prikker of breinaald in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Deze in de geslote oven laten afkoelen (baksel zal enigszins terugzakken). Voorzichtig bovenranden met een mes losmaken van de vorm en de cake vervolgens storten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke notencake.
Ingrediƫnten
300 gram ongebakken Cashewnoten, gemalen 250 gram suiker 25 gram maizena 7 eieren 1 pakje vanillesuiker 2-3 dessertlepels amandel essence snufje zout tulbandvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124406
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
2457
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy