Finse Blauwe Bessen Taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 23:46
Bereidingswijze
De bodem: Laat de boter zacht worden en doe het samen met de suiker in een kom. Klop het met een mixer tot een romige massa. Klop een voor een de eieren door de romige massa. Zeef de bloem en meng het samen met het bakpoeder door het prutje in de kom. Spreid de massa uit over een met bakpapier bedekte bakplaat. De vulling: Doe de bessen in een kom en maak ze een beetje fijn (druk gewoon wat met een vork op de bessen zodat er wat sap vrijkomt). Doe dat totdat 50% van de bessen nog heel zijn. Klop de bessen, de suiker, de vanille suiker, het ei en de zure room tot een papje. Spreid het geheel uit over het deeg op de bakplaat. Bak de taart in ongeveer 20 to 30 minuten in een oven van 225 graden celcius. Serveer het geheel (warm) met geklopte slagroom.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originelerecept.
Ingrediƫnten
Voor de bodem: 225 gr boter, 225 gr suiker, 250 gr bloem, 150 gr volkoren bloem, bakpoeder, 3 eieren Voor de vulling: 500 gr Blauwe bessen (natuurlijk kun je ook andere bessen of ander fruit gebruiken), 100 gr suiker, 1 ei, 2 dl zure room, vanille suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124389
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
1666
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy