Hazelnoot-Schuimtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 23:39
Bereidingswijze
Klop de eiwitten stijf, voeg de diverse suikers toe en klop totdat de massa mooi glimt. Teken op een vel bakpapier met behulp van een dinerbord twee cirkels en verdeel de eiwitmassa over deze cirkels. Bak dit in een oven op 150 graden in vijf kwartier goed. Draai de oven uit en laat de cirkels in de oven afkoelen. Klop de melk met de Bourbon en EEn zakje slagroomversteviger stevig. Verdeel de massa over EEn schuimcirkel, leg de tweede cirkel erop. Klop de slagroom met wat suiker en het overgebleven zakje slagroom stijf stevig. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Bak in een koekepan met anti-aanbaklaag het pindaschaafsel gezellig bruin en strooi dit over de taart. Maak bij het bewaren van de taart niet dezelfde fout als ik. Bewaar de taart niet in een afgesloten doos; dan is 'ie binnen een uur half zo hoog!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker stukje gebak
Ingrediƫnten
5 eiwitten, 100 gram suiker, 50 gram poedersuiker, zakje vanillesuiker. Voor de vulling: 3 dl. melk, 3 dl. slagroom,2 zakjes slagroomverssteviger, een pakje Bourbon hazelnootmousse, pindaschaafsel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124387
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
3154
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy