Tomatentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 19:05
Bereidingswijze
Klop de boter en de suiker samen licht en romig. Voeg al kloppende een voor een de eieren door het mengsel. Schep er de passata door en voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder, de kruiden, een snufje zout, 100g amandelsnippers en de rozijnen toe. Roer het beslag goed door, doe het in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in  60 min. gaar. Laat de taart helemaal afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel hem over de taart. Verdeel de rest van de amandelsnippers over de taart.


Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoete, kruidige cake met chocolade voor bij de high tea
Ingrediënten
125 g boter
225 g suiker
3 eieren
250 g tomatenpassata
250 g gezeefde bloem
2 tl bakpoeder
1 th kaneel
1 th nootmuskaat
? tl kruidnagelpoeder
zout
150 g amandelsnippers
125 g rozijnen
250 g witte chocolade
Leuke tips
TIP:
Lekker met creme fraiche bij een kopje thee
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
124356
Homepage ID
10612
Smaak
Z
Teller
1389
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden C. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
robria