Chilli Con Carne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 14:09
Bereidingswijze
Fruit eerst de ui in wat olie over een middelhoog vuur tot zacht, daarna voeg de knoflook toe en nog en paar minuten zachtjes koken. Voeg nu de chilipoeder, komijnpoeder en gemberpoeder toe, en bak, al roerend, circa 1 minuut. Voeg nu de paprikablokjes, en nog twee min. roerbakken. Nu voeg de rundergehakt en roerbak tot het vlees helemaal bruin is. Voeg nu de (in blokjes gesneden)tomaten (of passata), het bouillonblokje, en worcestershire saus toe, en breng aan te kook. Voeg nu de kidneybonen uit blik, samen met het vocht (als de bonen uit een fles zijn, eerst het vocht afgieten en daarna de bonen afspoelen). Laat alles nu op een laag vuur 35-45 minuten zachtjes koken, en tot slot voeg de bruine suiker toe.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500gr rundergehakt
blik rode kidneybonen
blik tomaten of passata
2-3 teentjes knooflook (geperst)tot eigen smaak
1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blikjes gesneden
1 rundvlees bouillon blokje
1 eetlepel worcestershire saus
0.5 tot 1 theelepel chilipoeder (naar eigen smaak)
1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel (donker)bruine suiker
olie
Leuke tips
Serveer met gekookt witte rijst, of met frites of in een schaal met een lekkere brood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124326
Homepage ID
10609
Smaak
P
Teller
1831
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hippo