Bereidingswijze
- bereid de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking
- verhit de olie en fruit het sjalotje tot deze glazig ziet
- roer het knoflook erdoor en voeg het kippevlees toe. Laat het geheel onder voortdurend roeren en omscheppen 5 min. zachtjes bakken.
- voeg de fond toe. Temper de warmte bron en laat alles 4 min. zachtjes sudderen.
- strooi zout en peper erover en schep de olijven en peterselie erdoor. Schep zodra alles door en door warm is geworden den pasta erdoor.
- verhit de olie en fruit het sjalotje tot deze glazig ziet
- roer het knoflook erdoor en voeg het kippevlees toe. Laat het geheel onder voortdurend roeren en omscheppen 5 min. zachtjes bakken.
- voeg de fond toe. Temper de warmte bron en laat alles 4 min. zachtjes sudderen.
- strooi zout en peper erover en schep de olijven en peterselie erdoor. Schep zodra alles door en door warm is geworden den pasta erdoor.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een erg lekker pasta gerecht ook al hou je niet van olijven.
Ingrediƫnten
- 350 gr. fusilli, farfalle of andere pastasoort - 3 el. olie - 1 sjalotje gesnipperd - 1/2 t. knoflookteentje uitgeperst - 250 gr. kipfilet in smalle reepjes gesneden - 3 el. gevogeltefond uit een potje - zout en peper - 100 gr. olijven, ontpit en in stukjes gehakt - 2 el peterselie fijngehakt
Leuke tips
bij een dergelijk pastagerecht kan de parmezaanse kaas achterwege blijven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124318
Homepage ID
9657
Smaak
N
Teller
1272
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht