Bereidingswijze
Bereid de banketbakkersroom. Rol het deeg uit tot het groot genoeg is voor de vorm en bekleed de vorm met het deeg. Meng de rest van de suiker met de bloem. Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Snij die met twee messen door het bloem-suiker mengsel. Kneed het dan nog even met koude handen totdat er een kruimeldeeg is ontstaan dat heel losjes is. Bestrijk de vlaaibodem met een laag banketbakkersroom, strooi er de kruimeltjes over en bak de vlaai in een oven van 200 graden C. in 20 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gewoon lekker.
Ingrediƫnten
300 gram gistdeeg - 5 dl banketbakkersroom - 150 gram basterdsuiker - 150 gram boter - 200 gram bloem
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124316
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
2248
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht