Surinaamse Schotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 13:20
Bereidingswijze
- snijd het vlees in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflookteen. Maak de kouseband schoon; snijd een puntje van de uiteinde af en snijd de bonen in stukjes van 3 of 4 cm. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vles rondom bruin. Voeg de ui- en knoflook snippers, de stukjes kouseband en de aardappelen toe en roerbak alles 1-2 min.
- Voeg de partjes tomaat, de verkruimelde bouillontablet en het pepertje toe. Giet 1 dl. water erbij en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven in ca. 10 min.
- Verwijder het pepertje en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de gefruite uitjes of de seroendeng met de gerspte kaas en geef dit apart.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenpansgerecht
Ingrediƫnten
- 150 gr. bieflap - 1 ui - 1 t. knoflook - 400 gr. kouseband of sperciebonen - 1 tomaat - 3 aardappelen - 4 el. olie - 1/2 bouillontablet - 1 r. spaans pepertje - zout en peper - 2 el. seroendeng - 50 gr. geraspte oude goudse kaas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124312
Homepage ID
9657
Smaak
P
Teller
4203
Waardering aantal
6
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
114
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ellis23