Creoolse Broodpudding Met Whikysaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 13:02
Bereidingswijze
De binnenkant van een ovenvaste,glazen schaal van minstens anderhalve liter invetten met boter.De korsten van het brood snijden en het wit verbrokkelen.Het kruim in de melk weken en tot pap roeren.De rozijnen wassen en droogdeppen.De eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa kloppen en deze met de rozijnen door de broodpap spatelen.Alles in de ovenschaal doen en afdekken met een vochtig gemaakt stuk papier.De schaal in een warmwaterbad minstens een uur in een hete oven zetten.Men kan de pudding ook afgedekt 15 minuten op 70 procent verwarmen in de magnetron(de massa wel eenmaal omscheppen).De saus bereiden:de suiker en het ei loskloppen.De boter laten smelten en mengen met het suiker-eimengsel.Al kloppend,op klein vuur verwarmen en de saus parfumeren met bourbon.De warme pudding opdienen met de saus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk tussendoortje.
Ingrediƫnten
10gr boter,6 sneden oud wit brood,4 dl volle melk,50gr rozijnen,3 eieren,200gr suiker,1 zakje vanillesuiker,.
Saus: 50gr boter,100gr suiker,1 ei,1,5dl bourbon(Amerikaanse whisky)
Hulpmiddelen & keukengerei
*
Leuke tips
*
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
124308
Homepage ID
5972
Smaak
Z
Teller
661
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni