Forel Met Pecannoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/1999 - 12:41
Bereidingswijze
De pecannoten kort roosteren in een droge pan met antiaanbaklaag.De bloem in een pan met dikke bodem strooien.De olie beetje bij beetje en onder voortdurend roeren met een houten lepel toevoegen.De gladde mengeling al roerend op gematigd vuur laten bruinen (15 min.).Al slaande met een klopper de visfumet beetje bij beetje toevoegen.De saus onder voortdurend roeren 7a8 minuten laten inkoken.Een scheutje worcestersaus,zout en peper en een beetje citroen toevoegen.De in plakjes gesneden ui en parikablokjes met 30gr boter een minuut op gematigd vuur laten uitzweten.De rijst toevoegen en een minuut laten meestoven.De vleesbouillon in de pan gieten en alles aan de kook brengen.De pan afdekken en de rijst op klein vuur garen.30gr boter in een pan laten smelten,de appel en de krenten 2a3minuten in de boter laten stoven.De gare rijst toevoegen en voorzichtig mengen.De helft van de pecannoten grof hakken.De rest in de blender fijnmalen en 50gr boter toevoegen en alles tot een gladde pecanboter vermalen.Enkele druppels citroensap toevoegen.Een ovenschotel met boter insmeren.De vis aan beide zijden met peper en zout kruiden en in de schotel leggen.8eetlepels water toevoegen aan de schaal en 1a2 minuten op groot vuur verwarmen.De ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en 5 minuten in een voorverwarmde oven (180?)zetten.De schotel uit de oven halen .De visfilets op borden leggen en aan de bovenkant dik met pecanboter insmeren.Met grofgehakte pecannoten bestrooien en de borden 2a3 minuten in een hete oven (200?) zetten.Ondertussen de saus verwarmen en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter.De borden uit de oven halen en de rijst en de saus verdelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kruidig cajunrecept met een heerlijk boeketje van verschillende smaken.
Ingrediƫnten
4 forellen zonder huid (bij voorkeur in filets),4dl visfumet,120gr pecannoten,3 eetlepels archideolie,30gr bloem,220gr boter,worcestersaus,een scheutje citroensap,150gr jonge in plakjes gesneden ui,75gr krenten,130gr paprika in blokjes gesneden,180gr appel in blokjes gesneden (genre Jonagold),5dl vleesbouillon,zout,peper,200gr Americaanse Long grain-rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime pan met dikke bodem,pan met antiaanbaklaag.
Leuke tips
Zeer koel witte wijn bij drinken.(Zuid Afrikaanse)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124307
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
399
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De krenten een half uur in lauw water weken.
De ui in plakjes snijden.Paprika en appel in blokjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni