Trifle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 22:10
Bereidingswijze
Bessen in zeef laten uitlekken (sap wordt niet gebruikt). Kapje van de cake snijden. Cake in 8 plakjes snijden en aan 1 zijde besmeren met marmelade.Helft van de besmeerde kant naar boven op de bodem van een glazen langwerpige schaal leggen (inhoud ca.2 liter)zonodig bijsnijden. Rest van de cakeplakjes met besmeerde kant naar beneden erop leggen. Besprenkelen met sherry. Bessen erover verdelen, 3/4 deel van de mandarijnen over de bessen verdelen. Rest achterhouden voor de garnering. 1/2 dl.sinaasappelsap erover sprenkelen. In kom slagroom met slagroomversteviger stijfkloppen. In andere kom vla met citroenrasp vermengen. Vla over de vruchten verdelen en gladstrijken. Slagroom erover verdelen en gladstrijken. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Chocoladevlokken erover strooien en garneren met rest van de mandarijnen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk nagerecht.
Ingrediƫnten
2 blikjes rode bessen 2 blikjes mandarijnen 1 cake marmelade 1 dl.sherry 4 dl.slagroom 4 dl.vanillevla 2 tl.citroenrasp chocoladevlokken
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124278
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
434
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy