Witloffantasie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 21:49
Bereidingswijze
Snijd de witlof doormidden in de lengte en haal het bittere hart eruit. Kook de witlof ca. 20 minuten of in de magnetron op vol vermogen 4 minuten. Laat de witlof uitlekken. Maak een gladde saus van kwark, ei, sour creme, geraspte kaas en een teentje knoflook. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Snijd witlof kleiner, snij de banaan en leg dit in een vuurvaste overschaal, dek af met een flinke laag ham en doe de kaassaus erover. Strooi nog een klein beetje kaas over het gerecht.Laat de witlof in 15 minuten warm worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke witlof met ham, kaas en banaan.
Ingrediƫnten
6 stronkjes witlof 2 ons ham 2 bananen 250 gram kwark 1 teentje knoflook 1 zakje geraspte belegen kaas 1/2 bakje sour cream 1 ei peper, zout nootmuskaat
Leuke tips
Heerlijk met aardappelpuree.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124273
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
1056
Waardering aantal
5
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy