Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in dunne plakjes van 5 cm lengte en doe deze in een kom. Meng ze met de sojasaus, sesamolie, rijstwijn of droge sherry en maizena. Laat 20 minuten marineren.
Laat een wok zeer heet worden. Verhit de olie tot hij begint te dampen. Voeg de plakjes vlees toe en roerbak ze enkele minuten of totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de wok. Veeg de wok schoon en laat weer heel heet worden. Voeg de oestersaus toe en breng deze tegen de kook aan. Meng het vlees snel door de saus en doe alles op een voorverwarmde schaal, garneer met de lente-uieen en serveer direct.
Laat een wok zeer heet worden. Verhit de olie tot hij begint te dampen. Voeg de plakjes vlees toe en roerbak ze enkele minuten of totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de wok. Veeg de wok schoon en laat weer heel heet worden. Voeg de oestersaus toe en breng deze tegen de kook aan. Meng het vlees snel door de saus en doe alles op een voorverwarmde schaal, garneer met de lente-uieen en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Authentiek chines gerecht.
Ingrediƫnten
450 g biefstuk
1 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel shaoxing-rijstwijn of droge sherry
2 theelepels maizena
3 eetlepels archide olie
3 eetlepels oestersaus
Voor de garnering:
1,5 eetlepel fijngehakte lente-uien
1 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel shaoxing-rijstwijn of droge sherry
2 theelepels maizena
3 eetlepels archide olie
3 eetlepels oestersaus
Voor de garnering:
1,5 eetlepel fijngehakte lente-uien
Leuke tips
Serveer bij dit gerecht witte rijst en roergebakken paksoi.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124270
Homepage ID
2775
Smaak
P
Teller
1463
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht