Bereidingswijze
De bloem zeven, goed mengen met 65 gram boter in klontjes. De suiker erdoor roeren en als laatste de eierdooier. Met de hand verder kneden tot een homogene massa. Een ingevette springvorm van 25cm doorsnede bekleden met het deeg. Het amandelspijs en 60 gram boter goed door elkaar mengen en de eieren als laatste toevoegen. Deze massa over de taartbodem uitsmeren. De peren schillen en in kwarten snijden en op de marsepeinlaag duwen. De taart in 45 minuten afbakken in de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker bij de koffie maar ook als toetje na het eten.
Ingrediƫnten
4 handperen (doyenne du comice)
100 gram bloem
125 gram boter
30 gram basterdsuiker
100 gram bloem
125 gram boter
30 gram basterdsuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124269
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
892
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht