cai peroshka.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 20:05
Bereidingswijze
- Maak eerst het suikerwater: doe 15 CL. water met de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm dit tot de suiker is opgelost.
- Laat het suikerwater afkoelen.
- Snij de limoen in vieren en knijp de partjes goed uit.
- Doe het sap met de uitgeknepen limoenpartjes en het suikerwater in een whiskyglas.
- Voeg het crushed ijs toe tot 3/4 deel van het glas.
- Schenk de wodka erover.
- Meng alles goed met een roerstaafje.
- Snij met een scherp mes een mooie krul van de tweede limoen en drapeer deze op de rand van het glas.
- TIP: crushed ijs maken: wikkel een aantal ijsblokjes in een theedoek en sla ze met een hamer of deegroller tot gruis.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cocktail / Longdrink
Ingrediƫnten
10 gram suiker
2 stuk(s) limoenen
1 glaasjes (borrel) Wodka
naar smaak crushed ijs
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124251
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
178
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Cai peroshka doet het goed in een frivool glaasje, maar past ook best in een whiskyglas. Deze cocktail is eenvoudig te maken en behoorlijk pittig in gebruik. Tsaren en presidenten maken elkaar het hof, Ivan Rebroff zing een lied en omsk is opeens haalbaar met het hele gezin ....
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes