Bereidingswijze
Bereiding:
De asperges schoon maken en beetgaar koken. De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen.
Voor de saus 40 gram boter smelten en 2 sjalotjes hierin glazig laten worden. De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten.
De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven.
Het vocht samen met de creme fraiche aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken.
De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen.
De visbouillon, wijn, 2 sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten.
De saus over de voorverwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden
asperges hier omheen leggen.
De asperges schoon maken en beetgaar koken. De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen.
Voor de saus 40 gram boter smelten en 2 sjalotjes hierin glazig laten worden. De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten.
De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven.
Het vocht samen met de creme fraiche aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken.
De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen.
De visbouillon, wijn, 2 sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten.
De saus over de voorverwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden
asperges hier omheen leggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept, 'geleend' van de horecagids.
(http://www.horecagids.nl)
(http://www.horecagids.nl)
Ingrediƫnten
20 st. verse asperges
400 gr. aardappels
4,5 dl visbouillon
1 dl wittewijn (droog)
2 st gehakte sjalotjes
80 gr. boter
400 gr zalmfilet
1 bosje kervel
20 gr gehakte sjalotjes
20 gr. spinazie
4 el creme fraiche
zout/peper
6 draadjes saffraan
400 gr. aardappels
4,5 dl visbouillon
1 dl wittewijn (droog)
2 st gehakte sjalotjes
80 gr. boter
400 gr zalmfilet
1 bosje kervel
20 gr gehakte sjalotjes
20 gr. spinazie
4 el creme fraiche
zout/peper
6 draadjes saffraan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124230
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
7465
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht