lekker 'groenteprutje' met rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 18:01
Bereidingswijze
In de wok een klein beetje olie verwarmen. Rundergehakt op hoog vuur in de wok aanbraden, versgemalen peper en paprikapoeder erbij. Hierover de knoflookteentjes persen (minimaal twee teentjes). Steeds blijven roeren. Na een paar minuutjes ook de courgette erbij doen (ondertussen de (snelkook) zilvervliesrijst koken met water en een klein beetje zout).
Na weer een paar minuutjes de paprikareepjes in de wok (niet te lang).
Als de rijst klaar is dan pas de champignon- en de tomaatplakjes in de wok erbij doen. Bestrooien met (veel) oregano.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
'Van alles en nog wat' groente in de wok met zilvervliesrijst. Gaat nooit fout, smaakt altijd ! Mooi opdienen (let op de kleuren).
Ingrediƫnten
zilvervliesrijstrijst, 200 gr rundergehakt, versgemalen peper, paprikapoeder, oregano, olijolie, paprika's (1/2 groen / 1/2 rood), 1/2 courgette, 2 uien, 1 bosuitje, 2 knoflookteentjes, 100 gr. champignons (gewoon / kastagne), 1 tomaat en klein beetje gemengde sla.
Leuke tips
Op een voorverwarmd bord met een lepel een deel van het 'groenteprutje'in het midden leggen. Vervolgens van de rijst een rand om de groente maken. Uit de wok een paar champignon- en tomaatplakjes halen en deze in het midden van het bord op de groente leggen. De rest van het prutje in de wok op tafel zetten voor de tweede ronde.

Serveren met een klein beetje gemengde sla.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124228
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
3180
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Groente snijden: ui en bosui in kleine stukjes, paprika's en courgette in lange smalle reepjes, champignons in dunne plakjes. Tomaat in dikke plakken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos