Kalfsfricandeau Met Sinaasappelsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 12:29
Bereidingswijze
1 Bereiden: In pan boter verhitten, 1 eetlepel achterhouden. Fricandeau bestrooien met zout en peper en in ca. 6 minuten rondom bruinbakken. Aan vlees 1/2 di sinaasappelsap toevoegen en fricandeau in ca. 30 a 40 minuten met deksel schuin op pan bijna gaar braden. Fricandeau uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. Bakvet uit pan schenken. 2 Aan aanbaksels achtergehouden boter toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
3 Ketoembar, wijn en rest van sinaasappelsap toevoegen en aanbaksel losroeren. Op hoog vuur tot helft laten inkoken. Creme fraiche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Fricandeau in plakken snijden. Saus apart in kom erbij serveren. Serveren met gekookte aardappels en haricots verts.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk hoofdgerecht
Ingrediƫnten

100 g boter of margarine,
1 kalfsfricandeau (ca. 500 g),
zout,
peper,
2 di vers sinaasappelsap (flesje, AH Huistraiteur),
1 teentje knoflook,
1/2 theelepel ketoembar (potje, Conimex),
11/2 dl droge witte wijn,
1 bekertje creme fraiche (200 ml),
1 theelepel suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Leuke tips

Wijnadvies: Albert Heijn categorie 3.
Volle, rijke witte wijnen met vaak iets vanillegeur van de eikenhouten vaten. Hierbij kunt u vooral denken aan de uitgesproken chardonnays, waarin veelal de geuren van boter en exotisch fruit duidelijk herkenbaar zijn. Ook de Orvieto classico uit de Italiaanse streek Umbrie valt in deze categorie.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124158
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
257
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her