Rundvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 12:26
Bereidingswijze
De olie in een wok verhitten. De noten hierin bakken tot ze gaan geuren, en dan uit de wok halen. Het vlees al roerend gaar bakken in de rest van de olie. De groenten, de knoflook en de gember toevoegen en knapperig bakken.
Met sojasaus en "rijstwijn" blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog +/-3 minuten gaar laten worden, eventueel nog een beetje water toevoegen. Over de borden verdelen, de noten erover strooien en serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch chinees en in een oogwenk bereid!
Ingrediƫnten
4 grote, gedroogde Chinese paddestoelen
500 g magere runderlapjes
1/2rode, 1/2groene, 1/2gele paprika
1 bosje lente-uitjes
250g bleekselderij
1 teentje knoflook
stukje gemberwortel (+/-2cm)
4 eetl. sesamolie
25g cashewnoten
2 eetl. sojasaus
2 eetl. rijstwijn (of droge sherry)
zout en peper
Leuke tips
Lekker met gewone rijst!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124157
Homepage ID
6316
Smaak
N
Teller
317
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De paddestoelen in warm water leggen en 30 minuten laten wellen. Regelmatig het water verversen. In de tussentijd het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes snijden. De groenten wassen en schoonmaken. De paprika`s in reepjes, de uitjes in ringen en de selderij in plakjes snijden. De knoflook en de gember schoonmaken en fijnsnijden. De paddestoelen uit het water halen en de harde steel eraf snijden. De paddestoelen onder de kraan wassen, droogdeppen en in zeer dunne reepjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk