Kaaspreischotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 12:25
Bereidingswijze
Schil de aardappelenen was deze. Kook ze in plm. 15 minuten bijna gaar in een pan met weinig water. Giet af, iets laten afkoelen en in plakjes snijden. Verwijder van de prei het lelijke blad en snij deze in ringen. Was de prei in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verwarm in een steelpan de melk. Roer de bouillonpoeder er doorheen. Breek boven een kom 2 eieren en klop deze los met de helft van het melk-bouillonmengsel. Breek boven een andere kom de andere twee eieren en voeg de rest van het melk-bouillonmengsel toe. Doe hierbij de kwark en de helft van de geraspte kaas en roer het door elkaar. Vet de ovenschotel in.
Bereiding: Verwarm de over voor op 200 graden Celsius. Verdeel de aardappelen en de prei laag om laag in de schotel en eindig met aardappel. Bestrooi elke laag met zout, peper en nootmuskaat. Schenk het losgeklopte melk-bouillonmengsel ertussen. Verdeel daarna het kwarkmengsel over de schotel. Strooi de rest van de kaas erover en leg er klontjes margarine op. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in plm. 45 minuten gaar. Zet na 20 minuten de oven iets lager.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovenschotel met kaas en prei.
Ingrediƫnten
- 2 kg aardappelen
- 3 kg prei
- 3 dl melk
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 4 eieren
- 200 gram kwark
- 300 gram geraspte belegen kaas
- margarine
- zout, peper en nootmuskaat


Leuke tips
Lekker met salade en stokbrood met kruidenboter.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
124156
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
612
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy