Bereidingswijze
Bereiden:
Begin ? 10 min. voor serveren:
soep al roerende in ? 10 min. zachtjes verwarmen. Paprika-hamcreme op kamertemperatuur laten komen en croutons ermee besmeren. Soep over kopjes verdelen, croutons erbij geven.
Begin ? 10 min. voor serveren:
soep al roerende in ? 10 min. zachtjes verwarmen. Paprika-hamcreme op kamertemperatuur laten komen en croutons ermee besmeren. Soep over kopjes verdelen, croutons erbij geven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzondere soep met paprika ham croutons
Ingrediƫnten
voor de soep:
1 klein sjalotje fijngesneden
30 g boter of margarine
2 kleine aardappels in blokjes
200 g prei in ringen
3 dl runderbouilion (tablet)
1/2 dl droge witte wijn
2/3 dl Room Culinair (pakje, supermarkt)
zout
peper
voor de croutons:
2/3 kleine rode paprika
40 g beenham
70 g mascarpone
mespunt paprikapoeder
zout
peper
1 el olie
20 g boter of margarine
2 sneetjes oud witbrood ontkorst in repen
1 klein sjalotje fijngesneden
30 g boter of margarine
2 kleine aardappels in blokjes
200 g prei in ringen
3 dl runderbouilion (tablet)
1/2 dl droge witte wijn
2/3 dl Room Culinair (pakje, supermarkt)
zout
peper
voor de croutons:
2/3 kleine rode paprika
40 g beenham
70 g mascarpone
mespunt paprikapoeder
zout
peper
1 el olie
20 g boter of margarine
2 sneetjes oud witbrood ontkorst in repen
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig:
4 koffiekopjes
4 koffiekopjes
Leuke tips
Vegetarische soep:
Vervang voor een vegetarische soep de runderbouilion door kruidenbouilion en de beenham door verse roomkaas met tuinkruiden.
Vervang voor een vegetarische soep de runderbouilion door kruidenbouilion en de beenham door verse roomkaas met tuinkruiden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124152
Homepage ID
1584
Smaak
Q
Teller
1274
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereiden:
Kan een dag van tevoren:
soep:
sjalot in boter ? 3 min. zachtjes bakken. Prei toevoegen en ? 3 min. meestoven. Aardappels en bouillon toevoegen en met deksel op pan in ? 15 min. zachtjes gaar koken. Wijn erdoor roeren en soep onafgedekt nog ? 3 min. laten koken. Soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen en Room Culinair, zout en peper erdoor roeren.
Paprika-hamcreme:
grill voorverwarmen op hoogste stand.paprika onder grill in ? 8 min. rondom zwart laten blakeren. Paprika ? 10 min. in gesloten plastic zak leggen. Schil van paprika trekken, vruchtvlees met ham pureren. Mascarpone, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren.
Croutons:
olie en boter verhitten en broodrepen hierin in ? 4 min. goudbruin bakken. Croutons op keukenpapier laten uitlekken. Soep en paprika-hamcreme in koelkast bewaren, croutons in goed afgesloten trommel bewaren.
Kan een dag van tevoren:
soep:
sjalot in boter ? 3 min. zachtjes bakken. Prei toevoegen en ? 3 min. meestoven. Aardappels en bouillon toevoegen en met deksel op pan in ? 15 min. zachtjes gaar koken. Wijn erdoor roeren en soep onafgedekt nog ? 3 min. laten koken. Soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen en Room Culinair, zout en peper erdoor roeren.
Paprika-hamcreme:
grill voorverwarmen op hoogste stand.paprika onder grill in ? 8 min. rondom zwart laten blakeren. Paprika ? 10 min. in gesloten plastic zak leggen. Schil van paprika trekken, vruchtvlees met ham pureren. Mascarpone, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren.
Croutons:
olie en boter verhitten en broodrepen hierin in ? 4 min. goudbruin bakken. Croutons op keukenpapier laten uitlekken. Soep en paprika-hamcreme in koelkast bewaren, croutons in goed afgesloten trommel bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht