Bereidingswijze
Fruit ui en knoflook in 3 el olijfolie, voeg na 2 minuten de rijst toe en laat deze 2 minuten mee fruiten. Let op dat de rijst niet bruin wordt. Giet de wijn erbij en laat het al roerend koken. Giet er geleidelijk de bouillon bij en laat het twee minuten koken. Laat de risotto in 20 a 25 minuten gaar worden, wel af en toe roeren. Meng er de kaas en de rest van de olie door.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker als bijgerecht.
Ingrediƫnten
1 gesnipperde ui
1 gesnipperd teentje knoflook
400 gram rijst
0.125 liter droge witte wijn
1 liter groente, kip of runderbouillon
100 gram geraspte parmezaanse kaas
4 el olijfolie
1 gesnipperd teentje knoflook
400 gram rijst
0.125 liter droge witte wijn
1 liter groente, kip of runderbouillon
100 gram geraspte parmezaanse kaas
4 el olijfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124147
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
808
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht