Bereidingswijze
Snijdt het vanillestokje open en laat het in de warme melk een kwartier trekken, verwijder dan het stokje. Klop in flinke kom de eierdooiers en de suiker door elkaar. Giet onder voortdurend roeren de warme melk er heel geleidelijk bij. Voeg de gelatine, en 300 gram frambozen toe en roer het mengsel koud boven een bak water met ijsklontjes. Klop de slagroom stijf en spatel de slagroom door de massa. Schep de creme in een spuitzak met gekartelde mond, en spuit het in vier dessertglazen. Zet de creme enkele uren in de koelkast, om op te stijven. Schenk voor het opdienen de rest van de frambozenpuree er over heen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk nagerecht.
Ingrediƫnten
500 gram gepureerde frambozen
1/2 liter warme melk
1 vanille stokje
4 eidooiers
175 gram fijne suiker
1/2 liter slagroom
18 gram poedergelatine
1/2 liter warme melk
1 vanille stokje
4 eidooiers
175 gram fijne suiker
1/2 liter slagroom
18 gram poedergelatine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124146
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
2977
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht