Biefstuk Met Cranberry-Portsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/16/1999 - 11:48
Bereidingswijze
Cranberry's wassen en laten uitlekken. In een pan cranberry's met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ? 10 minuten gaarkoken. Cranberry's boven andere pan door een zeef wrijven. Fond, port en suiker door cranberrypuree roeren. Aan de kook brengen en op hoog vuur ? 10 minuten inkoken. In een kopje ma?zena losroeren met twee eetlepels water. Al roerend aan cranberry mengsel toevoegen en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Biefstukken bakken en als ze klaar zijn op een bord warm houden onder aluminiumfolie. De cranberrysaus door bakvet roeren. Aan de kook brengen en de saus opsmaak brengen met zout en peper. Saus langs vlees scheppen.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Biefstuk met een overheelijk sausje.
Ingrediƫnten
250 gram verse cranberry's

1 dl sinaasappelsap

2 tl tijm

1/2 pot vleesfond

2 dl rode port

1 el suiker

2 el ma?zena

4 biefstukken

25 gram boter

Leuke tips
Heerlijk met gebakken patatjes of gebakken aardappeltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124144
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
5203
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy