Bereidingswijze
Beboter de cakevorm en bestuif deze met bloem. Roer de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een schuimige massa. Roer een voor een de eieren door de botermassa, totdat ze erin opgenomen zijn. Doe er dan het (gezeefde) bakmeel bij en mix alles goed door elkaar tot een gladde massa. Pel de bananen, pureer ze, meng de walnoten erdoor en roer dit vlug door het cakedeeg. Schep de vulling in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 1 ? uur in de oven op 160 graden gaar en goudgeel.
Vertel iets leuks over dit recept
bananencake
Ingrediƫnten
100 g zelfrijzend bakmeel; 100 g boter/margarine; 100 g suiker; 1 zakje vanillesuiker; 2 eieren; 100 g gepelde en fijngehakte walnoten; 2 (bij voorkeur flink rijpe) bananen; zout
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124112
Homepage ID
2427
Smaak
Z
Teller
575
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht