Babi Roedjak

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 23:16
Bereidingswijze
staat dus bij hulpmiddelen
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
echt indonesisch gerecht
Ingrediƫnten
500 gram varkensvlees bij voorkeur hamlappen
1ui
2 tenen knoflook
1 theelepel sambal oelek
1/4 theelepel trassie
4 geraspte kemirnoten , die hebben ze op de markt of in een toko er zit een harde bolster in en die gooi je weg
1 theelepel laos
1 theelepel bruine suiker (goela djawa0
zout
oeper
olie
1 stengel sereh of een mespuntje serehpoeder
stukje citroenschil
sap vabn 1/4 citroen
2 eetlepels santenmix
Hulpmiddelen & keukengerei
Sijd het vlees in blokjes snij de ui klein en pers de knoflook uit Doe de ui deknoflook de sambal de trassie de kemirinoten de suiker de laos bij elkaar en doe er een beetje zout bij wrijf dit fijn tot een kruidenmengselVerhit een beetje boter en fruit hierin het kruidenmengsel even aan ongeveer 2 minuten
voeg het vlees toe en laat dit even mee bakken
voeg het citroensap en de sereh toe en evt wat water en laat het op heel laag vuur ongeveer dertig minuten stoven
los de santen op en voeg het toe en laat dit nog even mee stoven
Leuke tips
met rijst en een lekkere komkommer evt gesmoord en hete boontjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124108
Homepage ID
4376
Smaak
P
Teller
890
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petrazwanen