Bereidingswijze
Bak de kip in boter in een grote koekepan goudbruin. Leg ze dan met de bruine boter in een ovenschotel. Schenk de cognac erover, steek deze aan en wacht tot de vlammen doven. Strooi zout en versgemalen peper over de kip. Zet de afgedekte schotel 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Neem de kip even uit de pan, voeg de slagroom en port toe, roer goed en laat zachtjes koken tot een glad sausje (bij schiften heet water toevoegen). Leg de stukken kip weer in de saus en houd dit warm. Bak de plakjes gesneden champignons 5 minuten in wat boter ? bedruppeld met citroensap en bestrooid met zout en peper. Voeg ze ? zonder de boter ? bij de kip met saus. Garneer met peterselie.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip met port uit de oven
Ingrediƫnten
2 kippenbouten; boter; 1 likeurglaasje cognac; zout; peper; 1/8 l slagroom; 5 eetl. rode port; 100 g champignons; citroensap; peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
124104
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
335
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht