Bamisoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 22:58
Bereidingswijze
kko de mie zoals op de verpakking staat snijd het vlees in stukjes
Zet het vlees met wat water op Laat het aan de kook komenen draai het dan laag of zet het op de spaarbrander
snijd de ui klein en pers de knoflook uit fruit dit in een klein beetje olie, niet zo lang want dan wordt de knoflook bitter
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen, was de tauge, laat de bamboescheuten uitlekkenen snijd ze klein Doe dit groentenmengsel bij de ui en knoflook en laat het even mee bakken, Roer 1 ei los en doe er een beetje water bij en roer het dan door het groentenmengselDoe nu de bouillom met het vlees en de bahmei en de groenten allemaal bij elkaar en laat het nog even doorkoken . niet te lang want dan wordt de mie snot maak het op smaak met ketjap zout peper en een klein beetje ve-tsin
als deze soep de volgende dag opgewarmd moet worden doe dat dan per portie en niet de hele pan om te voorkomen dat de mie tot snot kookt
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eigenlijk geen soep maar en complete maaltijd
Ingrediƫnten
3oo gram mie
250 gram mager varkensvlees
water
1 ui
5 teentjes knoflook
olie
1 prei
150 gram tauge
1 blikje bamboescheuten
1/2 bosje selderij
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
zout
peper
ve-tsin
Hulpmiddelen & keukengerei
grote soeppan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124101
Homepage ID
4376
Smaak
Q
Teller
1096
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petrazwanen