Bereidingswijze
1. De bloem boven het werkblad zeven.Maak een kuiltje in het midden, doe hierin de eidooier, in stukjes gesneden boter,zout en 6 eetl. koud water. De ingredienten met de vingers mengen en kneden. Het deeg moet soepel zijn en niet slap.Dan het deeg koel wegleggen. De oven oven voorverwarmen op 200 graden.
Vulling maken:
eidooiers en eieren loskloppen met de creme fraiche, zout, peper en nootmuskaat.
Na het maken van de vulling het werkblad bestuiven met bloem en het deeg uitrollen tot een lap van 4 mm. Ovenschaal invetten, met deeg bekleden.Nu het deeg 10 min. "blind" bakken d.w.z. het deeg in de vorm bedekken met bakpapier waarop gedroogde peulvruchten liggen,om te zorgen dat het deeg niet omhoog komt.
Na het "blind" bakken de oven naar 250 graden. De zalm in reepjes snijden en door het mengsel in de bodem gieten en een paar vlokjes boter erover.
Midden in de oven de quiche 25 tot 30 min. afbakken ( evt. de laatste 1o min. afdekken met alaminiumfolie).
Vulling maken:
eidooiers en eieren loskloppen met de creme fraiche, zout, peper en nootmuskaat.
Na het maken van de vulling het werkblad bestuiven met bloem en het deeg uitrollen tot een lap van 4 mm. Ovenschaal invetten, met deeg bekleden.Nu het deeg 10 min. "blind" bakken d.w.z. het deeg in de vorm bedekken met bakpapier waarop gedroogde peulvruchten liggen,om te zorgen dat het deeg niet omhoog komt.
Na het "blind" bakken de oven naar 250 graden. De zalm in reepjes snijden en door het mengsel in de bodem gieten en een paar vlokjes boter erover.
Midden in de oven de quiche 25 tot 30 min. afbakken ( evt. de laatste 1o min. afdekken met alaminiumfolie).
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige taart met gerookte zalm.
Ingrediƫnten
Deeg: 250 gr. bloem( plus bloem om het werkblad te bestuiven) 1 eidooier 125 gr. boter(plus boter om de vorm in te vetten) zout. Vulling: 4 eieren-2 eidooiers- 21/2 dl. creme fraiche- nootmuskaat - zout- peper- 150 gr. gerookte zalm- 50 gr. boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Lage ronde ovenschaal van ongeveer 22 tot 24 cm. doorsnede.
Bakpapier en gedroogde peulvruchten voor het blind bakken.
Bakpapier en gedroogde peulvruchten voor het blind bakken.
Leuke tips
Serveren met een salade naar keuze.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
124099
Homepage ID
4631
Smaak
N
Teller
962
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht