maisbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 19:43
Bereidingswijze
Zeef het maismeel, de bloem, bakpoeder en het zout in een kom en roer er de suiker doorheen. Voeg het ei, boter en melk toe en klop met een mixer tot een homogene massa is ontstaan. Beboter een springvorm van 22 cm. diameter en doe het deeg hierin. Zet het deeg iets onder het midden in een oven van 225 graden C. en bak het hierin in ongeveer 35 minuten bruin en gaar. Steek een breinaald op diverse plaatsen in het deeg en als hij er overal droog uit komt is het brood gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker en gezond brood van maismeel.
Ingrediƫnten
100 gram maismeel - 175 gram bloem - 1 theelepel zout - 1 theelepel bakpoeder - 2 theelepels fijn kristalsuiker - 1 losgeklopt ei - 3.5 dl. melk - 50 gram gesmolten boter
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 22 cm.
Leuke tips
Zowel warm als koud te serveren royaal besmeerd met roomboter.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124091
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
1026
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia