Bereidingswijze
laat het deeg een half uur rusten bak ondertussen het gehakt in de boter rul.
wel de gedroogdeabrikozen in ruim water.
schil de halve ui, snipper hem en bak hem mee met het gehakt.
pers het knoflookteentje uit boven de pan.
bestrooi met peper en zout.
snijd de gewelde abrikozen klein en doe deze samen met de gehakte gember in de pan.
blus dan af met gembernat en ketjap.
voeg kruidnagelpoeder naar smaak toe.
laat de vulling afkoelen.
verdeel het deeg in balletjes van acht stuks.
druk de balletjes plat. schep op elk deeglapje een achtste van het gehaht mengsel.
vouw het deeg om de vulling en vorm weer een balletje. kwast het deeg royaal in met olie en stoom ze in 20 a 25 minuten gaar.
wel de gedroogdeabrikozen in ruim water.
schil de halve ui, snipper hem en bak hem mee met het gehakt.
pers het knoflookteentje uit boven de pan.
bestrooi met peper en zout.
snijd de gewelde abrikozen klein en doe deze samen met de gehakte gember in de pan.
blus dan af met gembernat en ketjap.
voeg kruidnagelpoeder naar smaak toe.
laat de vulling afkoelen.
verdeel het deeg in balletjes van acht stuks.
druk de balletjes plat. schep op elk deeglapje een achtste van het gehaht mengsel.
vouw het deeg om de vulling en vorm weer een balletje. kwast het deeg royaal in met olie en stoom ze in 20 a 25 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gestoomd deegbroodje met vlees/vis vulling
Ingrediƫnten
2,5 kop bloem
3,5theelepel bakpoeder
3 eetlepels suiker
2 eetlepels olie
0,5 kopje lauw water
0,5 theelepel azijn
4 ons gehakt
50 gram boter
4 gedroogde abrikozen
0,5 ui
1 knoflookteen
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels gembernat
1 fijngehakt gembernootje
peper,zout,kruidnagelpoeder
en vierkruidenpoeder
3,5theelepel bakpoeder
3 eetlepels suiker
2 eetlepels olie
0,5 kopje lauw water
0,5 theelepel azijn
4 ons gehakt
50 gram boter
4 gedroogde abrikozen
0,5 ui
1 knoflookteen
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels gembernat
1 fijngehakt gembernootje
peper,zout,kruidnagelpoeder
en vierkruidenpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumstoomban ook te gebruiken voor het stomen van rijst en groenten,glazen schaal,kunstofbeslagschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124083
Homepage ID
7843
Smaak
P
Teller
1379
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kneed een soepel deeg van de bloem, bakpoeder,suiker,olie azijn en eventueel wat water .
leg de deegbal in een kom en laat het een half uur rusten
leg de deegbal in een kom en laat het een half uur rusten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht