fasoulakia me kreas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 16:41
Bereidingswijze
Doe dit mengsel bij het vlees, doe een deksel op de pan en laat hem 1-1 1/2 uur op laag pitje stoven. Doe de geblancheerde bonen erbij en laat die 15 minuten meestoven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
gestoofd lamsvlees met sperziebonen
Ingrediƫnten
1 kg lamsschouder in blokjes van 2 1/2 cm, 3 el bloem, 3/4 dl olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 uien fijngehakt, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 1/2 dl droge witte wijn, 4 tomaten ontveld en ontpit en gehakt, 2 el tom.puree, 1/4 tl kaneel en 1 kg sperziebonen afgehaald, gebroken en geblancheerd.
Leuke tips
Dien het gerecht warm op en serveer met gebakken aardappels of rijst.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124079
Homepage ID
5310
Smaak
N
Teller
665
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de blokjes vlees door de bloem. Verhit 3 el olie in braadpan. Laat het vlees aan alle kanten bruin worden. Bestrooi het met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en sauteer hierin de uien en knoflook totdat de uien zacht en glazig zijn. Voeg aan het ui-knoflook mengsel wijn, tomaten, tom.puree en kaneel toe en laat dat 10 minuten meesmoren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg