Mosterdsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 16:00
Bereidingswijze
De ui en de preistengel halveren en in dunne plakjes snijden.
Een klontje boter in een steelpan smelten, de uien en de prei, wat peperkorrels, een blad laurier, 1 blaadje foelie erbij, deksel erop en stoof dit alles op een laag vuur.
Af en toe roeren.
Na plm. 15 minuten zijn de uien en de prei zacht. Strooi nu wat bloem over dit mengsel, samen met drie afgestreken eetlepels verschillende mosterds en roer dit grondig door elkaar.
Verwarm in een aparte steelpan de bouillon met een scheutje witte wijn.
Doe al het vocht in een keer in de pan. Roer nu voortdurend tot de spep suddert; kruiden met wat peper en zout.
Laat de soep 30 minuten op een vuurvast plaatje sudderen, af en toe roeren.
De soep zeven, druk de uien met een stamper of houten lepel door de zeef.
Warm de soep al roerend op, voeg wat room toe
en eet smakelijk.
Ingrediƫnten
mosterd a l'Ancienne
Hollandse mosterd
scherpe Franse mosterd
boter
1 grote ui
1prei
laurier
peperkorrels
kruidnagel
foelie
zout
peper
1 liter bouillon
witte wijn
bloem
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124073
Homepage ID
5694
Smaak
P
Teller
481
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smetana