amsterdammertjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 15:19
Bereidingswijze
Vermeng de basterdsuiker, boter, ei, zout en de citroenrasp goed door elkaar.

Weeg de bloem af en vermeng hierdoor de bakpoeder.

Vermeng de bloem met de bovengenoemde massa totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Zorg dat de vormpjes al gesmeerd klaar staan.
Het deeg moet uitgerold worden op ? 3 mm dikte. Uit dit deeg moet met een steker van 8 cm doorsnee ronde plakjes worden uitgestoken. De helft van deze plakjes moeten gebruikt worden voor de bodem, de andere helft voor de deksel. Je houdt deeg over van de deksel omdat de deksels veel kleiner zijn, het resterende deeg kan je natuurlijk weer uitrollen en opnieuw gebruikenJe bekleed de vormpjes met het deeg en vult deze vervolgens met de afgeslapte amandelspijs. Leg vervolgens op elke koek de deksel en sluit de koek goed af. Bestrijk de deksel met ei en leg hier vervolgens een amandel op. Bestrijk vervolgens de koeken voor de tweede keer en zet de koeken op de plaat.
Bak de koeken af in een oven van 210 a 220?C. (gasstand 4 ?)ongeveer 20 min.. Als de koeken uit de oven komen laat je ze eerst afkoelen, na het afkoelen haal je ze uit de vormpjesAttentie:
Het is raadzaam om het deeg een dag van te voren te maken en in de koelkast te bewaren. Doordat het deeg een nachtje in de koelkast gelegen heeft is het deeg niet zo slap meer en is het goed verwerkbaar.
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koekje uit amsterdam!!!! 25 stuks ongeveer.
Ingrediƫnten
500 Gram Zeeuwse bloem
250 Gram Basterdsuiker

325 Gram Boter of Margarine

50 Gram Ei

20 Gram Citroenrasp

4 Gram Bakpoeder

5 Gram Zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124069
Homepage ID
2355
Smaak
Z
Teller
264
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia