bananenbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 15:05
Bereidingswijze


Meng in een schaal de bloem met de bakpoeder en de soda.
In een andere schaal de yoghurt met de suiker kloppen tot het schuimig is.
Dan de geklutste eieren er een voor een door kloppen en daarna de geprakte bananen en het vanille-extract. Voeg daarna de droge bestanddelen toe in drie gedeelten tot je een soepel beslag hebt.

Variaties:
Voeg 6 eetlepels cacao bij de droge ingredienten
Neem in plaats van bananen geraspte appel
Gebruik een mengsel van bananen en ander fruit, zoals mango, perzik, nectarine enz.
Voeg een eetlepel van je favoriete likeur toe zoals: Amaretto, Grand Marnier, Kalhua enz.
Voeg er 80 gram rozijnen bij, 's nachts geweekt in water, wijn of rum.
Voeg een paplepel vers geraspte sinaasappel of citroenschil toe (geen wit van de schil, dat is bitter)
Voeg 70 gram geroosterde noten bij het beslag, zoals walnoten, pistache noten, amandelen, pecans.
Voeg 50 a 60 gram tarwekiemen bij de droge ingredienten.
Als het beslag te dik is doe er dan wat melk in.
Bak het brood in een oven van 200 graden C. (gasstand 4) gedurende 1 uur of tot het gaar is.






Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Brood met fruit.
Ingrediƫnten



225-250 gram bloem
2 1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
1/2 theelepel zout
5 eetlepels boter, margarine, vetvrije yoghurt of zure room
150 gram suiker
3/4 theelepel geraspte citroen of sinaasappelschil
2 geklutste eieren
2-3 fijngeprakte bananen
1 theelepel vanille-extract





Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124068
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
546
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia