Bereidingswijze
De visballetjes:
Hak de visfilet fijn of maak er gehakt van in de keukenmachine. Week het brood 5 minuten in de melk knijp het wat uit en doe het bij de vis. Prak alles goed door elkaar met de boter, het ei en de kruiden. Maak er 8
balletjes van en wentel deze door de bloem en druk ze wat plat.
De saus:
Hak de ui fijn en fruit hem in de boter. Doe de wittewijnazijn erbij en laat dit 2 minuten zachtjes stoven. Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Blijf roeren en giet langzaam het water erbij tot je een gladde saus hebt. Zout en peper naar smaak erbij.
Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Bak intussen in boter of olie de visballetjes op een matig vuur goudbruin. Serveer de saus apart.
Je kunt ook experimenteren met wat pittigere kruiden door de vis zoals kerrie of speciale viskruiden.
Hak de visfilet fijn of maak er gehakt van in de keukenmachine. Week het brood 5 minuten in de melk knijp het wat uit en doe het bij de vis. Prak alles goed door elkaar met de boter, het ei en de kruiden. Maak er 8
balletjes van en wentel deze door de bloem en druk ze wat plat.
De saus:
Hak de ui fijn en fruit hem in de boter. Doe de wittewijnazijn erbij en laat dit 2 minuten zachtjes stoven. Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Blijf roeren en giet langzaam het water erbij tot je een gladde saus hebt. Zout en peper naar smaak erbij.
Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Bak intussen in boter of olie de visballetjes op een matig vuur goudbruin. Serveer de saus apart.
Je kunt ook experimenteren met wat pittigere kruiden door de vis zoals kerrie of speciale viskruiden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Voor de visballetjes:
400 gr visfilets (koolvis, kabeljauw, schelvis of van alles wat).
3 boterhammen zonder korst (bij voorkeur wit)
1 dl melk
1 ei
40 gr boter
peper, zout, nootmuskaat
bloem
Voor de saus:
1 grote ui
1 eetl. boter
1 eetl. wittewijnazijn (of droge witte wijn)
3 eetl. bloem
3 dl. water
400 gr visfilets (koolvis, kabeljauw, schelvis of van alles wat).
3 boterhammen zonder korst (bij voorkeur wit)
1 dl melk
1 ei
40 gr boter
peper, zout, nootmuskaat
bloem
Voor de saus:
1 grote ui
1 eetl. boter
1 eetl. wittewijnazijn (of droge witte wijn)
3 eetl. bloem
3 dl. water
Leuke tips
Met rijst en gemengde groenten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124049
Homepage ID
3390
Smaak
N
Teller
621
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht