Bitterkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 14:01
Bereidingswijze
Maal de gepelde amandelen twee keer door de molen met 150 gram suiker fijn. Vermeng ze dan met de resterende suiker en zoveel eiwit tot een vrij slap deeg verkregen is. Spuit nu met een spuitzak met een gladde spuit kleine bolletjes op vetvrij papier welke op de bakplaat ligt. Druk ze met een vochtige doek enigszins plat en bak ze laag in een oven van 200 graden C. in ongeveer een 1/2 uur bruin en gaar. Laat ze op het papier afkoelen en neem ze dan voorzichtig van het papier. Mochten ze toch nog plakken maak dan het papier aan de onderzijde vochtig.
Afbeelding
Bitterkoekjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originele recept
Ingrediƫnten

100 gram bittere amandelen - 200 gram zoete amandelen - 600 gram suiker - 1 eiwit
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124048
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
181199
Waardering aantal
4
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
141
Aantal reacties
9
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy