Aardbeien In Bladerdeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 13:34
Bereidingswijze

--------------------------------------------------------------------------------
Maak de aardbeien schoon. Reserveer de mooiste 300 gram en doe de rest samen met de suiker in de mixer. Maal tot er een saus is ontstaan en overgiet hiermee de aardbeien. Steek de bladerdeeg uit in rondjes van 8 cm. Bestrijk deze met wat ei, maar zorg ervoor dat er geen ei op de zijkanten komt, anders bakt het bladerdeeg onregelmatig. Leg de rondjes op een natgemaakte bakplaat en bak ze in een oven van 220 graden in 20 minuten gaar. Serveer de aardbeien met saus op een klein bordje en op een ander bordje de bladerdeeg. Het is de bedoeling dat elke gast zijn bladerdeeg open snijdt en vult met aardbeien. Er moet een contrast zijn tussen de warme bladerdeeg en de koude vruchten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iedereen vult zijn eigen toetje.
Ingrediƫnten
bladerdeeg - 500 gram aardbeien - 180 gram suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124045
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
675
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy