Rumbananen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 13:29
Bereidingswijze
Haal met een sambaltrekker de gele schil van de citroen en hak deze fijn. Pers de citroen uit. Pel de bananen, haal ze even door het citroensap en wrijf er citroenrasp in. Haal ze goed door de bruine suiker en laat ze zo een half uur marineren. Klop de slagroom met de vanillesuiker niet helemaal stijf en zet deze koel weg. Je kunt het gerecht, wanneer je over een flambeerstel beschikt verder aan tafel bereiden. Smelt wat boter in de pan, en bak daarin de bananen aan weerskanten. Geef er dan de rum bij en flambeer. Schep de bananen, liefst brandend, op de dessertbordjes en geef er een schep slagroom bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geflambeerd toetje.
Ingrediƫnten
4 bananen - 30 gram boter - 2 borrelglaasjes rum - 1 citroen - 1/4 liter slagroom - 100 gram bruine suiker - 2 pakjes - vanillesuiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
124044
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
173
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy