Bereidingswijze
Klop 6 eierdooiers met 6 eetlepels melk en 1 volle eetlepel bloem en een snufje zout door elkaar.
Klop de eiwitten stijf en spatel alles dooreen.
Smelt wat boter in een grote koekenpan en giet het mengsel hierin. Bak het nu als een pannenkoek op een niet te hoog vuur. Als het te hard gaat zet het vuur dan lager! Keer de eierkoek pas als de onderkant licht goudbruin is gekleurd en de bovenkant niet meer vochtig. Daarna ook de onderkant lichtbruin laten worden. Nu oppassen voor aanbranden.
Serveer met bruine basterdsuiker.
Klop de eiwitten stijf en spatel alles dooreen.
Smelt wat boter in een grote koekenpan en giet het mengsel hierin. Bak het nu als een pannenkoek op een niet te hoog vuur. Als het te hard gaat zet het vuur dan lager! Keer de eierkoek pas als de onderkant licht goudbruin is gekleurd en de bovenkant niet meer vochtig. Daarna ook de onderkant lichtbruin laten worden. Nu oppassen voor aanbranden.
Serveer met bruine basterdsuiker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voor de kids, als lunch of tussendoortje.
Ingrediƫnten
- 6 eierdooiers
- 6 el melk
- 1 1/2 el bloem
- snufje zout
- 6 el melk
- 1 1/2 el bloem
- snufje zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
124036
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
1349
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht