Bereidingswijze
De haringen een nacht in melk wegzetten en de volgende dag schoonspoelen en uit laten lekken.
De bieten, aardappelen en appelen in kleine blokjes snijden, de ui snipperen en de haring in mooie stukjes snijden.
Alles omscheppen.
De knoflook uitpersen (eventueel wat meer gebruiken) en de augurken fijnhakken.
Van olie, azijn, knoflook en wat peper een sausje roeren en augurk, peterselie en bieslook erbij doen. Goed door elkaar roeren.
Dit sausje bij de salade scheppen en de salade minstens een dag laten intrekken.
De schaal afdekken.
De bieten, aardappelen en appelen in kleine blokjes snijden, de ui snipperen en de haring in mooie stukjes snijden.
Alles omscheppen.
De knoflook uitpersen (eventueel wat meer gebruiken) en de augurken fijnhakken.
Van olie, azijn, knoflook en wat peper een sausje roeren en augurk, peterselie en bieslook erbij doen. Goed door elkaar roeren.
Dit sausje bij de salade scheppen en de salade minstens een dag laten intrekken.
De schaal afdekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met brood.
Ingrediƫnten
6 zoute haringen
melk
500 gram gekookte bieten
4 koude gekookte aardappelen
3 zoetzure appels
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 grote, zure augurken,
3 eetlepels olijfolie
6 eetlepels wijnazijn
2 theelepels suiker
peper, peterselie, bieslook
melk
500 gram gekookte bieten
4 koude gekookte aardappelen
3 zoetzure appels
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 grote, zure augurken,
3 eetlepels olijfolie
6 eetlepels wijnazijn
2 theelepels suiker
peper, peterselie, bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
124035
Homepage ID
2775
Smaak
Q
Teller
1276
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht