Witlofsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/1999 - 12:05
Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin het witlof en de preien voortdurend omscheppend 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en schenk de melk in de pan. Breng het mengsel, regelmatig roerend, aan de kook en voeg wat zout en peper toe. Temper de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken.
Roer in een kommetje de dooiers los met de koffieroom. Bind de soep met dit mengsel. Strooi voor het serveren het bieslook over de soep.



Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel bijzondersoepje. 300 kcal.
Ingrediƫnten
50 g boter
400 g witlof, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden
wit van 2 preien, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden
200 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
3/4 liter magere melk melk
zout en witte peper uit de molen
2 eidooiers
3/4 dl koffieroom
2 eetlepels kleingesneden bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
124034
Homepage ID
2775
Smaak
Q
Teller
479
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy