Bereidingswijze
Warm het het gerecht tot het goed warm is.
Serveer met witte rijst en sperziebonen.
Of een eigen gemaakte bami of nasi.
Serveer met witte rijst en sperziebonen.
Of een eigen gemaakte bami of nasi.
Vertel iets leuks over dit recept
een recept van Bep Vuijk. Iets aangepast naar eigen smaak.
Ingrediƫnten
500 gr procureur(schouderkarbonade) in grote brokken, 4 el olie, 3 gesnipperde uien, 4 gesnipperde teentje knoflook, 1 tl peper, 3 tl gemberpoeder, 2 el fijngesneden bakgember, 1 el gembervocht of gembersiroop, 2 el azijn, 6-8 el zoete ketjap bij voorkeur van ABC, zout.
Leuke tips
Het is het lekkerst als je dit gerecht 2 dagen van te voren maakt. Ook is het ideaal om in te vriezen. Verdubbel gewoon de hoeveelheden en vries in voor b.v. een buffet
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124033
Homepage ID
5310
Smaak
P
Teller
1717
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrooi het vlees met peper, zout en gemberpoeder. Laat dit minstens een uur intrekken. Braad het daarna in de olie lichtbruin. Bak ook de uien en knoflook even in een aparte pan tot ze goudgeel is. Doe het dan bij het vlees. Voeg de ketjap, gember, gembervocht, azijn en wat zout toe. Doe er dan heet water bij tot het vlees onderstaat. Laat het vlees ongeveer 45 minuten tot een uur sudderen op een plaatje tot het boterzacht is , anders nog iets langer. Haal het vlees uit de pan. Laat het vocht 20 minuten op hoog vuur inkoken. Doe daarna het vlees terug in de pan. Laat het geheel afkoelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht